Deze website maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door deze website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid.

Accepteer

08/2017 : EPAL CERTIFICATION

Doel van EPAL

EPAL is een non-profit-organisatie die als doel heeft om binnen Europa een poolsysteem (Europese Pallet Pool) te maken, waarin de kenmerken en kwaliteit van de ruilpallets constant is en deze pallets herkenbaar zijn d.m.v. het merkteken EPAL. Bovendien richt EPAL zich op het tegengaan van vervalsing van deze pallets.

Licentie verplicht

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL-pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan dat bedrijf een licentie is verleend. Om deze licentie te verkrijgen moeten bedrijven aantonen dat door hen geproduceerde of gerepareerde pallets aan de normen van EPAL voldoen. Daarnaast worden zij met regelmaat door de onafhankelijke controle-instanties aan een controle onderworpen.

G-Bloc & EPAL

G-Bloc is EPAL gecertificeerd en voldoet hiermee aan de hoogwaardige kwaliteit van de pallets.